Toen ik herstellende was van mijn burn-out draafde ik door in het ‘heel erg goed herstellen.’  Minstens drie keer per week moest ik – van mezelf – yoga beoefenen ‘want anders kreeg ik stress.’ Elke dag minimaal tien minuten mediteren. Geen koffie drinken. Geen alcohol drinken. Op tijd naar bed. Ik probeerde zoveel mogelijk te lezen over burn-out en stress, yoga, op zoek zijn naar jezelf. Ook moest ik gezond eten en maakte ik een aantal keer per week verse sappen met mijn hier speciaal voor aangeschafte slow juicer. Het was niet gauw goed genoeg. Of eigenlijk nooit.

Het is een onderwerp waar ik de laatste tijd vaak over in gesprek raak. Op een of andere manier zijn we met zijn allen continu onszelf aan het verbeteren. Of je nou bezig bent om promotie te maken, of dat je aan het trainen bent voor een bikini body, je bent onderweg naar iets wat je nu nog niet bent. En daarmee zeg je eigenlijk: op dit moment ben ik niet goed genoeg. Ik schreef er een artikel over op Stressed Out.

 

Op donderdag om de week zal er voortaan een artikel van mij verschijnen op Stressed Out. Je vindt een overzicht van al die artikelen hier.

 

Foto gemaakt door Hélio Gomes